Elintarvikeviennin mahdollisuudet maailmalla – miten kauppapolitiikka muuttuu?

Aika: Pe 25.1.2019 klo 10.00­-12, kahvitarjoilu klo 9.30-10.00
Paikka: Pikkuparlamentin Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3, Helsinki

Suomalainen ruoka on maailman puhtainta ja täyttää korkeimmat laatustandardit. Tilaisuudessa on tarkoitus keskustella mahdollisuuksista, joita kauppasopimukset tarjoavat elintarvikkeiden viennille sekä käydä avointa keskustelua EU:n kauppapolitiikasta.

Tilaisuus on julkinen. Alustavat ilmoittautumiset 17.1.2018 mennessä osoitteeseen elsi.katainen-office@europarl.europa.eu.

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan ja kuuntelemaan!

Ystävällisin terveisin,
Elsi Katainen
Euroopan parlamentin jäsen
+358505122362
elsi.katainen@europarl.europa.eu

Ohjelma:

Klo 10

Terveiset EU-parlamentin kansainvälisen kaupan valiokunnasta,
MEP Elsi Katainen, kansainvälisen kaupan valiokunnan jäsen

Suomen prioriteetit EU:n kauppapolitiikassa
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri, Anne-Mari Virolainen

Elintarvikevienti maailmankaupan murroksessa Brexitistä Japaniin, mitä seuraavaksi?
Alivaltiosihteeri Markku Keinänen, taloudellisten ulkosuhteiden osasto, Ulkoministeriö

Maataloustuotanto ja muuttuva kauppapolitiikka
Puheenjohtaja, Juha Marttila, MTK

Minne Suomen elintarvikevienti vetää?
Puheenjohtaja Annikka Hurme, ETL

Klo 11.00

Paneelikeskustelu: Suomen valttikortit maailman elintarvikemarkkinoilla

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä
Head of Food Program, Esa Wrang, Food from Finland
Toimitusjohtaja Miika Lipiäinen, Kyrö Distillery
Toimitusjohtaja Niklas Kumlin, Helsingin Mylly

Klo 11.30

Keskustelua ja kysymyksiä

Yhteenveto MEP Elsi Katainen

Klo 12.00

Tilaisuus päättyy