Elsi Katainen EU – parlamentin Venäjä-valtuuskunnan varapuheenjohtajaksi

Tiedote 26.9.2019
Julkaistavissa heti                 
                                 
Elsi Katainen EU-parlamentin Venäjä-valtuuskunnan varapuheenjohtajaksi 
Europarlamentaarikko Elsi Katainen (kesk./Renew Europe) on valittu Euroopan parlamentin Venäjä-valtuuskunnan varapuheenjohtajaksi sekä ryhmänsä neuvottelijaksi EU:n ja Itä-Afrikan kauppasuhteisiin.
– Otan mielenkiinnolla vastaan Venäjä-valtuuskunnan varapuheenjohtajan tehtävän, tiedostaen samalla, että Krimin kriisin myötä EU:n parlamentaariset suhteet Venäjälle ovat jäiset. Venäjä on yhä EU:n kolmanneksi isoin kauppakumppani, minkä vuoksi dialogia on pidettävä yllä, Elsi Katainen kertoo.  
Venäjä-valtuuskunta vastaa Euroopan parlamentin suhteiden kehittämisestä muun muassa Venäjän parlamentaarisiin edustajiin, kansalaisyhteiskuntaan ja tiedeyhteisöön.
Lisäksi kansainvälisen kaupan valiokunnassa Katainen on valittu hoitamaan puolueryhmänsä edustajana kauppasuhteita Venäjään sekä Itäisen Afrikan maihin.
Itä-Afrikkaa Katainen pitää mielenkiintoisena vastuualueena sekä kaupan että kestävän kehityksen näkökulmasta. 
– Itä-Afrikan merkitys EU:n kaupassa ja toiminnassa tulee korostumaan tulevina vuosina, sillä monessa maassa talous kasvaa vauhdilla. Myös yhteiskunnallisten ongelmien korjaamisen, muuttoliikkeen, väestönkasvun ja Kiinan kasvavan vaikutusvallan vuoksi on ratkaisevan tärkeää, että EU ottaa aktiivisen ja yhteistyöhenkisen roolin Afrikassa, Katainen linjaa. 
– Miellyttävä sattuma on myös se, että olemme saamassa nyt suomalaisen komissaarin EU:n Afrikka-politiikkaa hoitamaan, Katainen kertoo viitaten Suomen komissaariehdokas Jutta Urpilaisenkansainvälisten kumppanuuksien salkkuun. 
Itä-Afrikan maihin kuuluvat Burundi, Kenia, Ruanda, Tansania, Uganda, Komorit, Madagaskar, Mauritius, Seychellit, Djibouti, Etiopia, Eritrea, Sudan, Malawi, Sambia ja Zimbabwe. 
Lisätietoja:
Elsi Katainen
Euroopan parlamentin jäsen (MEP)

+358 50 5122 362