Hallitusneuvottelujen väylähankkeissa nähtävä EU:n mahdollisuudet

Hallitusneuvottelujen väylähankkeissa nähtävä EU:n mahdollisuudet

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen (kesk. / ALDE) pitää tärkeänä, että käynnissä olevissa hallitusneuvotteluissa laitetaan vauhtia isojen liikkenneinvestointien suunnitteluun, jotta näissä hankkeissa voidaan hyödyntää EU -rahoitusta. Kataisen mukaan mittavia tie- ja ratainvestointeja tarvitaan kautta maan, jotta pystytään varmistamaan suomalaisen yritystoiminnan ja viennin menestys.

– On hyvä, että infrahankkeet ovat vahvasti esillä hallitusneuvotteluissa, sillä ne tukevat kasvua ja työllisyyttä. Tulevalla EU:n rahoituskaudella on varattu 44 miljardia euroa liikenne-, energia-, digitaalisen infrastruktuurin kehittämiseen Euroopassa. Suomen päärata on viimein nostettu mukaan Euroopan ydinliikennekäytävien joukkoon. Suomen on kyettävä saamaan tästä rahoituksesta paras mahdollinen hyöty itselleen ja nähtävä EU:n mahdollisuudet, Katainen vaatii. 

Katainen pitää tärkeänä sitä, että väyläyhtiöt nytkähtävät eteenpäin maan hallitusneuvotteluissa.

– Liikenne- ja tiehankkeisiin tarvitaan valtion ja EU:n rahoituksen lisäksi muuta rahoitusta, että ne toteutuvat. Siksi on tärkeää, että väyläyhtiöitä perustetaan Suomeen. Tällä tavalla pystytään pureutumaan paremmin myös korjausvelan vähentämiseen ja alempiasteiseen tieverkkoon, kun valtion budjettirahaa voidaan kohdentaa näiden kuntoon laittamiseen entistä enemmän, Katainen painottaa.

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen on keskiviikkona 22.5. eurovaalikiertueella Rantasalmella, Joroisissa, Varkaudessa ja Leppävirralla. Kiertue jatkuu torstaina Nilsiään, Lapinlahdelle, Sonkajärvelle ja Vieremälle. 

Lisätietoja:

Elsi Katainen
Euroopan parlamentin jäsen
+358 50 5122 362
elsi.katainen@europarl.europa.eu