Keskustan europarlamenttiryhmä Renew Europen johtoon entinen maatalouskomissaari Dacian Ciolos

Keskustan europarlamenttiryhmä Renew Europen johtoon entinen maatalouskomissaari Dacian Ciolos

Keskustan europarlamenttiryhmä Renew Europe on valinnut uuden johdon. Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin romanialainen Dacian Ciolos, joka on toiminut aikaisemmin maansa pääministerinä sekä EU:n maatalouskomissaarina. 108 europarlamentaarikosta koostuva ryhmä valitsi lisäksi kahdeksan varapuheenjohtajaa ja vahvisti uuden nimensä.

– Keskustan ryhmä Euroopan parlamentissa otti tänään askeleen maltillisempaan suuntaan, Keskustan europarlamentaarikko Elsi Katainen kommentoi Renew Europen perustamiskokouksesta.

Ciolos totesi kiitospuheessaan uskovansa innovatiiviseen ja maailmanlaajuisesti kilpailukykyiseen Eurooppaan, joka suojelee kansalaisiaan, heidän vapauksiaan ja ihmisoikeuksiaan.

Cioloksen linjaa Katainen kuvailee maltillisen uudistavaksi. Hän pitää tärkeänä, että uusi ryhmänvetäjä tuntee agronomina ja entisenä maatalouskomissaarina Suomelle tärkeät maatalouden erityskysymykset.

– Nyt on vaikuttamisen paikka muokata europarlamenttiryhmän maatalouslinjaa yhä lähemmäs Suomen ja Keskustan linjaa. Vahva yhteinen maatalouspolitikka ja maatalouden kannattavuus on asetettava prioriteetiksi ja siihen on nyt hyvät edellytykset, Katainen linjaa.

Ryhmän 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Hollannin VVD-puolueen Malik Azmani sekä varapuheenjohtajiksi Unkarin Momentum puolueen Katalin Cseh,
Espanjan Ciudanados puolueen Luis Garicano, Ison-Britannian Liberaalidemokraattien Martin Horwood, Bulgarian MRF-poulueen Iskra Mihaylova, Belgian MR-pulueen Frédérique Ries sekä Ranskan Reneissance-yhteenliittymän Dominique Riquet.

Renew Europe kokoaa yhteen EU-parlamentin keskusta-liberaalit puolueet. Suomesta ryhmään kuuluu Keskustan lisäksi RKP.

Lisätietoja:

Elsi Katainen
Euroopan parlamentin jäsen (MEP)
+358 50 5122 362