Kuntavaalit

Olen ehdolla kuntavaaleissa 2021 Kuopiossa. 
Kuntavaalit järjestetään 13.6.2021.

Keskeltä Kuopiota

- yhteys Eurooppaan

Ehdolla Kuopiossa

Olen toiminut Euroopan parlamentin jäsenen tehtävässä runsaat kolme vuotta, ja tätä ennen edustin Pohjois-Savoa ja Savo-Karjalaa kansanedustajana 11 vuoden ajan. Koulutukseltani olen agrologi-AMK ja ammatillisten aineiden opettaja.

Ehdokkuuden taustalla on yli vuosi sitten kotitilalla tehty sukupolvenvaihdos ja muutto Kuopioon. Etätyöskentely ja joustavamman arjen ratkaisut mahdollistaisivat vaikuttamistyön myös kuntapolitiikassa.

Koen vahvasti, että paikallistason luottamustoimi olisi luonteva ja mieluinen tapa osallistua alueen kehittämiseen. Kuopion kaltainen monimuotoinen ja kansainvälistyvä kasvukeskus tarvitsee monipuolisen vaikuttajajoukon.

Tarjoan mielelläni kokemukseni ja verkostoni kuopiolaisten ja koko Itä-Suomen veturikaupungin hyväksi. Kunta- ja maakuntahallinto sekä eduskunta ja Euroopan parlamentti ovat päätöksenteon jatkumo ja yhteydessä toisiinsa, ja toivoisin pystyväni antamaan tuon kokonaisuuden hallinnan paikallistason hyödyksi.

Poliittinen urani lähti liikkeelle vuonna 2000, kun osallistuin ensimmäistä kertaa kuntavaaleihin kotikunnassani Pielavedellä, missä olen ollut valtuutettuna n. 20 vuotta. Uutena valtuutettuna sovitin käteeni kunnanvaltuuston puheenjohtajan nuijaa ja siinä tehtävässä toimin kolme vaalikautta ja kaksi sen jälkeen pienemmässä roolissa.

Poliittista uraani leimaa portaittain eteneminen. Olen kerryttänyt kokemusta kunta-, maakunta- ja eduskuntatyöstä ja samalla toiminut laajasti myös järjestöpuolella. Koen, että eri vaiheet ovat olleet luontevia jatkumoita ja eri tehtävät ovat tukeneet toinen toistaan.

Työelämässäni olen tehnyt monenlaista työtä. Maatilayrittäjyyden lisäksi työtehtävilläni on ollut yhteys maaseutuelinkeinojen, koulutuksen sekä kehittämis- ja hallintotehtävien kanssa.

Linkkejä vaalikonevastauksiini - käy tutustumassa!

Elsi Katainen
MEP, Euroopan parlamentin jäsen
+32 (0) 2 28 45361
elsi.katainen@europarl.europa.eu