MEP Elsi Katainen: EU:n budjettipaineita ei voi sysätä maatalouden kannettavaksi

Tiedote 23.10.2019
Julkaistavissa heti

MEP Elsi Katainen: EU:n budjettipaineita ei voi sysätä maatalouden kannettavaksi

Euroopan parlamentti on äänestänyt kannastaan EU:n vuoden 2020 budjettiin. Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen (kesk./Renew Europe) on lopputulokseen tyytyväinen ja pitää tärkeänä, että Euroopan parlamentti ei lähde leikkaamaan maataloudesta tässä budjetissa, joka on viimeinen ennen tulevaa EU:n rahoituskautta.

– Meidän velvollisuutemme on pitää huolta siitä, ettei Brexit ja muut budjettipaineet kaadu yksin maatalouden ja ruuantuotannon kannettavaksi. Eurooppalaiset ansaitsevat lähellä tuotettua, turvallista ja laadukasta ruokaa myös tulevaisuudessa. Siksi viljelijöiden toimintaedellytyksistä on huolehdittava, Katainen linjasi Strasbourgin täysistunnon budjettikeskustelussa.

Ryhmänsä budjettineuvottelijana maatalousvaliokunnassa toimineen Kataisen mukaan leikkauspaineet maataloutta kohtaan ovat haastavat tulevassa vuosien 2021-2027 rahoituskehyksessä, josta valtion päämiehet kävivät Suomen ehdotuksen pohjalta ensimmäisen keskustelun viime viikolla. Kataisen mukaan ratkaisuja maatalouden budjettileikkauksiin on etsittävä kaikin keinoin.

– On rehellisesti arvioitava, voidaanko jäsenmaiden maksuosuutta EU:n budjettiin maltillisesti nostaa tulevalla rahoituskaudella. Tämä olisi yksi keino välttyä myös EU:n komission ehdottamilta valitettavilta maatalouden leikkauksilta, Katainen linjaa.

Euroopan parlamentti äänesti vuoden 2020 budjetista tänään keskiviikkona täysistunnossa Strasbourgissa. Elsi Kataisen puhe parlamentin täysistunnossa on katsottavissa täällä: https://www.youtube.com/watch?v=BmzouK_keGQ

Lisätiedot:
MEP Elsi Katainen p. +358 50 5122 362
Euroopan parlamentin jäsen (kesk./Renew Europe)

Kuvat: https://elsikatainen.fi/pressikuvat/