MEP Elsi Katainen ja ministeri Jari Leppä: Jäsenmaille enemmän kansallista päätösvaltaa petopolitiikassa

MEP Elsi Katainen ja ministeri Jari Leppä: Jäsenmaille enemmän kansallista päätösvaltaa petopolitiikassa

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen ja maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä vaativat järkeä EU:n petopolitiikkaan ja lisäjoustoja luontodirektiivin soveltamiseen. Kataisen ja Lepän mukaan petopolitiikan lähtökohtana on oltava, että pedot kuuluvat luontoon, mutta eivät ihmisten pihapiireihin.

Molemmat ovat sitä mieltä, että suurpetojen kannanhoidollista metsästystä tarvitaan, jotta petokannat pysyvät kohtuullisina ja vahinkoja voidaan ehkäistä.

– Tällä hetkellä EU ylisäätelee suurpetojen metsästystä, varsinkin suden osalta. Suurpetopolitiikan on oltava jatkossa entistä vahvemmin kansallinen asia, sillä Suomessa kantoja osataan hoitaa kestävällä ja vastuullisella tavalla, Katainen painottaa.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on vaikuttanut johdonmukaisesti EU:ssa joustavuuden saamiseksi petopolitiikkaan. Asiasta on keskusteltu ministeritasolla useaan otteeseen.

– Monissa jäsenmaissa koetaan samoin kuin Suomessa, että petopolitiikkaan tarvitaan lisää kansallista päätösvaltaa. Eurovaaleissa voidaan vaikuttaa siihen, että myös Euroopan parlamentissa on metsästyksen ja maaseudun päälle ymmärtäviä päättäjiä, Leppä sanoo.

Lisätietoja:

Elsi Katainen
Euroopan parlamentin jäsen (MEP)
+358 50 5122 362

Teppo Säkkinen
Maa- ja metsätalousministerin erityisavustaja
+358 50 516 2868

MEP Elsi Katainen ja ministeri Jari Leppä järjestivät EU – keskustelutilaisuuden eilen Mikkelissä 15.5 Kahvila Nandassa. Tilaisuudessa mukana oli myös eurovaaliehdokas Maritta Mynttinen.