MEP Elsi Katainen jatkaa työtä maatalous- ja kansainvälisen kaupan valiokunnissa

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen (kesk./Renew Europe) on valittu jatkamaan työtä EU-parlamentin maatalousvaliokunnassa. Katainen valittiin valiokunnan varsinaiseksi jäseneksi Strasbourgin täysistunnossa keskiviikkona. Lisäksi Katainen valittiin kansainvälisen kaupan valiokunnan varajäseneksi. Katainen on enemmän kuin tyytyväinen valiokuntiinsa.

– On aivan mahtavaa, että saan jatkaa työtäni Suomen kannalta keskeisissä valiokunnissa, joita tavoittelin ja jotka kuuluvat molemmat EU:n täyteen toimivaltaan, Katainen iloitsee.

Katainen pitää tärkeänä, että pääsee tekemään eurooppalaista maatalouslainsäädäntöä, sillä maatalouteen käytetään yli kolmasosa unionin varoista.

– Ruoka on kysymys, joka koskettaa jokaista suomalaista ja eurooppalaista. Maatalousvaliokunnassa päätetään Suomenkin ruuantuotannon tulevaisuudesta, kun yhteisen maatalouspolitiikan uudistus viimeistellään tulevien vuosien aikana. On todella tärkeää varmistaa se, että Suomen erityisolosuhteet tunnistetaan. Ruokaturvaa on syytä vaalia ja samalla tehdä työtä ilmaston hyväksi, Katainen painottaa.

Katainen pitää kansainvälisen kaupan valiokuntaa ainutlaatuisena mahdollisuutena vaikuttaa vientivetoiselle Suomelle tärkeisiin kauppaneuvotteluihin, joita EU käy ympäri maailmaa Australiasta Yhdysvaltoihin ja Etelä-Amerikkaan.

– Maailmankaupan ollessa murroksessa on pidettävä huolta siitä, että EU on jatkossakin reilua ja avointa kaupankäyntiä edistävä voima maailmassa, kun toisaalla esimerkiksi Trumpin johtama Yhdysvallat käpertyy sisäänpäin. Pieni, kilpailukykyinen ja viennistä elävä Suomi hyötyy EU:n aktiivisesti kauppapolitiikasta, Katainen linjaa.

Euroopan parlamentti päätti myös valiokuntien jäsenmääristä. Maatalousvaliokuntaan valittiin 48 jäsentä ja 48 varajäsentä sekä kansainvälisen kaupan valiokuntaan 41 täysjäsentä ja 41 varajäsentä.

Lisätietoja:
Elsi Katainen
Euroopan parlamentin jäsen (MEP)
+358 50 5122 362
www.elsikatainen.fi