MEP Elsi Katainen jyrähtää perussuomalaisten Halla-aholle ja kristillisille: Maatalous ja aluekehitys eivät saa mennä lahtipenkkiin EU:n tulevalla rahoituskaudella!

Tiedote 13.05.2019

Julkaistavissa heti

MEP Elsi Katainen jyrähtää perussuomalaisten Halla-aholle ja kristillisille: Maatalous ja aluekehitys eivät saa mennä lahtipenkkiin EU:n tulevalla rahoituskaudella!

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Kataisen (kesk. /ALDE) mukaan perussuomalaisten ja kristillisten linjaukset leikata EU-budjettia vaarantavat mm. Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnille tärkeät aluekehitysvarat sekä maatalouden tulevaisuuden.

– Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on vaatinut, että koheesiotukia tulee leikata. Olen tästä täysin eri mieltä, sillä EU:n aluepolitiikka on koko EU-jäsenyyden ajan ollut ratkaisevan tärkeää Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnille niiden kehittämisessä. Sama koskee Keski-Pohjanmaata sekä osaa Keski-Suomea.

– EU:n aluetukien turvin on parannettu maakunnissa mm. yritysten kasvua ja kansainvälistymistä, liikenteen pullonkauloja sekä maaseudun elinvoimaa. Samaa tahtoa tarvitaan jatkossakin, siksi maatalousrahat ja aluekehitysvarat eivät saa mennä lahtipenkkiin EU:n tulevalla rahoituskaudella, Katainen jyrähtää.

– Vetoan perussuomalaisiin ja kristillisiin, että he suostuisivat näkemään leikkausten tuhoisat vaikutukset alueilla. EU:n aluetuet ovat byrokratiasta huolimatta maakuntiemme elinvoimalle korvaamattoman tärkeitä. Harva asutus, haastava ikärakenne ja alhaisempi tulotaso on otettava vahvasti huomioon tulevallakin kaudella.

– On myös muistettava, että Itä- ja Pohjois-Suomeen suunnatut tuet eivät ole muilta pois, vaan keino saada Suomen EU:lle maksamia jäsenmaksuja takaisin omaan maahan. On erikoista, jos Perussuomalaiset eivät halua näitä rahoja suomalaisten hyväksi, Katainen jatkaa.

Lisätietoja:
Elsi Katainen
Euroopan parlamentin jäsen
p. 050 – 5122 362
elsi.katainen@europarl.europa.eu