Kainuulaisilla oltava oma maakunta!

Kainuulaisilla oltava oma maakunta!

Euroopan parlamentin jäsenen Elsi Kataisen (kesk. /ALDE) mukaan Keskustan tärkein tehtävä on puolustaa hallitusneuvotteluissa maakuntia. Katainen toivoo tulevaan hallitusohjelmaan kirjauksen monialaisista maakunnista. Kataisen mielestä tulevien maakuntien tulee sotepalvelujen lisäksi vastata elinvoima- ja aluekehitystehtävistä.
– Eteneminen on syytä tehdä vaiheittain. Ensin sote ja sitten muita tehtäviä joustavasti. Myös alueellisesti erilaiset ratkaisut on syytä mahdollistaa, Katainen sanoo.

– Päätösvalta aluekehittämisessä tulee olla alueilla itsellään, siksi tarvitsemme 18 kansanvaltaista maakuntaa. Uudistus antaa maakunnille mahdollisuuden kehittää alueitaan ja ihmisten hyvinvointia omista lähtökohdistaan käsin, kuten monissa Euroopan maissa, Katainen linjaa.

Kataisen mukaan EU:n aluepolitiikan tulee erilaistua, mutta ei eriarvoistua. EU:n aluepolitiikan tulee ottaa huomioon jokaisen alueen luontaiset vahvuudet, mutta myös kilpailukykyä haittaavat tekijät.

– Suomi on Euroopan metsäisin ja maaseutumaisin maa. Koko Suomen kehittämisen kannalta on tärkeä varmistaa, että maakuntien ja maaseudun yritys- ja elinvoimahankkeet saavat EU:n tulevissa rahoitusratkaisuissa suuremman huomion. Tänä syksynä Suomen puheenjohtajuuskaudella tullaan käymään kovaa vääntöä esimerkiksi EU:n aluepolitiikan suunnasta. Suomen pitää näissä neuvotteluissa puolustaa sitä, että Itä- ja Pohjois-Suomen harva asutus on edelleen EU-varoja kerryttävä tekijä, jotta talouskasvu ja hyvä kehitysvire voi jatkua maakunnissa, Katainen vaatii.

Lisätietoja:

Elsi Katainen
Euroopan parlamentin jäsen (MEP)
+358 50 5122 362
elsi.katainen@europarl.europa.eu

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen on perjantaina 17.5 Kajaanissa eurovaalikiertueella.