MEP Elsi Katainen: Lapin maa- ja metsätalouden toimintaedellytykset turvattava

Tiedote 22.2.2019

Julkaistavissa heti

MEP Elsi Katainen: Lapin maa- ja metsätalouden toimintaedellytykset turvattava

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen (kesk.) vaatii Lapin maa- ja metsätalouden toimintaedellytysten turvaamista. Katainen kokosi yhteen Lapin alueen tuottajia, maa- ja metsätalousalan opiskelijoita ja opettajia sekä virkamiehiä keskustelemaan EU:n käsittelyssä olevasta yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksesta Rovaniemen ammattikorkeakoululle. Katainen nosti esille myös suurpetokysymyksen ja korosti, kuinka EU:n luontodirektiivin toimeenpanoon tarvitaan lisäjoustoa. 

– EU:n maatalouspolitiikassa on huomioitava arktiset erityisolosuhteet. Lapissa tuotetaan vaikeissa olosuhteissa puhdasta ja laadukasta ruokaa, jolla on kysyntää myös maailmalla, Pielavedeltä kotoisin oleva Euroopan parlamentin jäsen ja maatalousyrittäjä Elsi Katainen linjasi.

Maatalousvaliokunnassa vaikuttava Katainen korosti maatalouden kannattavuuden tärkeyttä, sillä juuri maa- ja metsätalousyrittäjät kohtaavat muuttuvat sääolosuhteet käytännön työssään.

– Leikkauksia maatalouden budjettiin ei pidä hyväksyä varsinkaan, kun tuottajilta vaaditaan yhä enemmän ympäristötoimia. Lapin maataloustuotannolle tärkeät luonnonhaittakorvaukset sekä tuotantoon sidotut tuet pitää voida maksaa täysimääräisinä, Katainen linjasi maatalouspolitiikan uudistuksesta.

Katainen nosti esille myös EU:n suurpetopolitiikan, johon hän vaatii lisäjoustoa korostaen kannanhoidollisen metsästyksen tärkeyttä.

– Suomen erityisolosuhteita ei aina ymmärretä Euroopassa, missä ei ole Suomen kokoisia erämaa-alueita ja suurpetokantoja. EU:n luontodirektiivin soveltamiseen on saatava joustoa, joka ottaa huomioon Euroopan alueelliset erot, Katainen toteaa. 

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen kiertää viikonloppuna Lapissa. Perjantai-aamuna hän järjesti tilaisuuden yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksesta Lapin AMK:lla sekä avoimia kansalaistilaisuuksia Rovaniemellä alueen keskustatoimijoiden kanssa. Tilaisuuksissa on mukana myös elinkeinoministeri Mika Lintilä. Lisäksi Katainen vierailee Kemijärvellä, Pelkosenniemellä ja Sodankylässä viikonlopun aikana.

Lisätiedot:

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen, p. 050 5122362

Kuvat: https://elsikatainen.fi/pressikuvat/

MEP Elsi Kataisen ohjelma Lapissa 22.2.-23.2.2019

Perjantai 22.2.

Klo 8.30 – 11.00 CAP-keskustelutilaisuus Rovaniemen ammattikorkeakoululla

Klo 12-13 Kauppakeskus Rinteenkulma, Rovaniemi, mukana ministeri Mika Lintilä

Klo 14-14.45 K-Extra Vikajärvi, Rovaniemi

Klo 16-17.30 K-Supermarket kauppapaikan piha-alue, Kemijärvi, mukana ministeri Mika Lintilä

 

La 23.2.

Klo 10-11 SEO, Pelkosenniemi

Klo 13.00 Koparakeittojuhla, kunnanvirasto, Sodankylä, mukana ministeri Mika Lintilä