MEP Elsi Katainen: Naudanlihan tuotannon tulevaisuus turvattava

Tiedote 15.10.2018

Julkaistavissa heti

MEP Elsi Katainen: Naudanlihan tuotannon tulevaisuus turvattava

“Suomalaisen naudanlihan tuotannon tulevaisuus on turvattava. Naudanlihan tuotantomme on ilmastonmuutoksen torjunnassa hyvien puolella”, totesi Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen puheessaan Mäen tilan avajaisissa Sotkamossa. Elsi Katainen korosti, että Suomen nurmeen perustuvan karjatalouden kestävyyden takaavat puhtaan veden riittävä saatavuus, riittävä pinta-ala lannan levitykseen sekä korkeat eläintenhyvinvointistandardit.

Katainen puolusti tilaisuudessa voimakkaasti Suomen nurmeen perustuva karjataloutta, jossa kasvipeitteinen pelto sitoo hiiltä.

Mielestäni meidän suomalaisten pitää nyt tuoda esille omat vahvuutemme. Suomalainen lihantuotanto on kestävää ja siitä pitää voida olla ylpeä“, ainoana suomalaisena Euroopan parlamentin maatalousvaliokunnassa vaikuttava Elsi Katainen (kesk.) totesi puheessaan Mäen tilan avajaisissa, joka on Atrian kehittämä 200-paikan uusi luomukonseptikasvattamo.  

Kataisen mukaan puhdas vesi ja sen riittävä saatavuus ei ole itsestäänselvyys Eurooppalaisessa viitekehyksessä.

“Suomessa riittää vettä, ja sen vuoksi paljon vettä sitova naudanlihantuotanto on meillä kestävää”, Katainen jatkoi.

Samoin on Kataisen mukaan peltojen pinta-alan osalta. Toisin kuin esimerkiksi Hollannissa, jossa lantaa joudutaan viemään muihin maihin, meillä Suomessa pinta-alaa riittää johon lannan voi levittää.

Katainen kertoi puheessaan myös yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksen tilanteesta. Katainen painotti tuotantoon sidottujen tukien jatkumisen elintärkeää merkitystä suomalaiselle naudanlihantuotannolle ja maitosektorille.

“On erittäin tärkeää, että tuotantoon sidottujen tukien nykytaso Suomessa säilyy vähintään nykyisellään. Tuotanto-olosuhteemme ovat Keski-Eurooppaan verrattuna niin paljon vaikeammat, että meillä tulee olla oikeus tukea maatalouttamme lisää. On myös tärkeää, ettei komission ehdottamaa tukikattoa hyväksytä vaan että sen tason määrittäminen on jäsenmaille vapaaehtoista.” Katainen linjasi.

Lisätiedot:

MEP Elsi Katainen