MEP Elsi Katainen puolustaa biotehdashankkeiden toteutumista

MEP Elsi Katainen puolustaa biotehdashankkeiden toteutumista

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen (kesk. /ALDE) puolustaa biotehdashankkeiden toteutumista eri puolilla maata. Kataisen mukaan niiden tulee toteutua Äänekosken tavoin.

– Metsäsektori on lähes kokonaisuudessaan meidän suomalaisten hallussa. Isot metsäinvestoinnit luovat monipuolisesti työtä, toimeliaisuutta ja uutta yritystoimintaa. Investoinnissa ei ole kyse vain yhdestä biotuotetehtaasta, vaan paljon laajemmasta asiasta: alihankintaketjusta, jossa mukana ovat metsäkoneet, metalliala, sahat ja niin edelleen sekä sitä varten rakennetusta infrasta, josta hyötyvät kaikki yritykset, Katainen painottaa.

Kataisen mukaan Suomen metsät näyttäytyvät yhä suuremmassa roolissa.

– Kaiken sen päälle miten metsät työllistävät, tuottavat ja antavat iloa virkistyskäytössä; ne ovat myös osa globaalia ratkaisua ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Metsätaloutemme lähtökohtana on kestävä metsänhoito, joka perustuu siihen, että puusto kasvaa pitkällä aikavälillä enemmän kuin sitä käytetään ja metsien monimuotoisuudesta pidetään huolta. Suomalaiset metsät ovat maailman parhain hiilinielu. Olemme omalla metsänhoitokulttuurillamme rakentaneet metsistämme hyvin kasvavia ja uusiutuvia. Ne tuottavat paljon puuta, mutta ne nielevät myös paljon hiilidioksidia, Katainen sanoo.

Maatalousvaliokunnassa vaikuttavan mepin mukaan keskustelu hiilinieluista on mustavalkoista eikä siinä nähdä metsää puilta.

– Miksi Euroopan metsäisin maa, joka on elänyt metsistä vuosisatojen ajan, hakkaisi metsiään kestämättömästi? Esimerkiksi Hollannin ja Iso-Britannian metsät on hakattu paljaaksi. Ilmastokeskustelussa on nähtävä globaali perspektiivi. Kuka muu hoitaa metsät ja tekee puusta kestävämpiä tuotteita kuin me? Katainen kysyy.

Lisätietoja:

Elsi Katainen
Euroopan parlamentin jäsen
+ 358 50 5122 362
elsi.katainen@europarl.europa.eu

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen on torstaina 16.5. kiertueella Keski-Suomessa: Jyväskylässä ja Äänekoskella. Katainen jakaa EU – vaalitilaisuuksissa kuusentaimia.