MEP Elsi Katainen puolustaa pohjoista maataloutta ja haluaa tolkkua petopolitiikkaan

TIEDOTE 6.5.2019
Julkaistavissa heti

MEP Elsi Katainen puolustaa pohjoista maataloutta ja haluaa tolkkua petopolitiikkaan

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen (kesk. / ALDE) vaatii, että EU:n maatalouspolitiikassa turvataan Lapin ja Pohjois-Suomen maatalouden toimintaedellytykset.

– Lapissa tuotetaan vaikeissa olosuhteista puhdasta ja laadukasta ruokaa, EU:n maatalouspolitiikan on huomioitava nämä erityisolosuhteet tulevalla parlamenttikaudella. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi leikkauksia maatalouden budjettiin ei tule hyväksyä. Lapin maataloustuotannolle tärkeät luonnonhaittakorvaukset sekä tuotantoon sidotut pitää voida maksaa täysimääräisinä myös tulevaisuudessa. Lisäksi tuottajan on saatava jatkossa reilumpi hinta markkinoilta, maatalousvaliokunnan ainoa suomalainen toimija Elsi Katainen linjaa.

Katainen otti kantaa myös suurpetokysymyksiin MTK Lapin kevätkokouksessa.

– EU:n on tehtävä lisäjoustoja luontodirektiivin soveltamiseen, sillä tällä hetkellä EU ylisäätelee suurpetojen metsästystä, mikä hankaloittaa meillä Suomessa petovahinkojen ehkäisyä. Suomessa kantoja osataan hoitaa kestävästi ja vastuullisesti, eikä komission holhoukselle ole tarvetta, Katainen painottaa.

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen kertoi ajankohtaisia kuulumisia EU:sta MTK Lapin kevätkokouksessa Rovaniemellä maanantaina 6.5.

Lisätietoja:
Elsi Katainen
Euroopan parlamentin jäsen
p. 050 – 5122 362