MEP Elsi Katainen: Ruoka oltava EU:n maatalouspolitiikan keskiössä

Tiedote 2.11.2018

Julkaistavissa heti

MEP Elsi Katainen: Ruoka oltava EU:n maatalouspolitiikan keskiössä

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen on tyytyväinen tällä viikolla järjestämäänsä EU -kiertueeseen, joka kokosi eri puolilla maata viljelijät ja eri sidosryhmät keskustelemaan EU:n yhteisen maatalouspolitiikan (CAP) uudistuksesta.

– Sain arvokasta evästystä kentältä EU:n maatalouspolitiikan uudistamiseen. Päätavoitteena on oltava se, että maailman laadukkaimman ruuan tuotannon tulevaisuus ja viljelijöiden kannattava yrittäjyys voidaan turvata. Maatalous on tulevaisuuuden ala, jonka toimintaedellytyksistä on parannettava kansallisilla ja EU – päätöksillä. Kestävä ruuantuotanto on myös iso osa ratkaisua ilmastonmuutoksen taklaamisessa, Katainen painottaa. 

Kataisen järjestämällä kiertueella tuottajat ja eri yhteistyötahot korostivat mm. yksinkertaisempaa EU:n tukipolitiikkaa ja maatalouden kannattavuuden parantamista. 

-Alenevat tukitasot edellyttävät viljelijöiden oikeudenmukaisempaa markkina-asemaa ja reilumpia tuottajahintoja markkinoilta. Epäterveet kauppatavat on saatava kuriin,  Katainen vaatii. 

-EU:n tukipolitiikassa tuotantosidonnaisista tuista on pidettävä kiinni – ruuan on oltava EU:n maatalouspolitiikan keskiössä. Tukipolitiikan yksinkertaistaminen ei saa tarkoittaa esimerkiksi tilakohtaista tukikattoa. Tukikaton tulisi olla mielestäni vapaaehtoinen jäsenmaille tai jäsenmaiden olisi saatava määritellä sen yksityiskohdat.

Euroopan parlamentin jäsen kertoi yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksesta tällä viikolla Helsingissä, Tammelassa, Iisalmessa, Haapajärvellä, Saarijärvellä sekä Ilmajoella.

Lisätietoja:

Elsi Katainen

Euroopan parlamentin jäsen

+358 50 512 2362

elsi.katainen@europarl.europa.eu