MEP Elsi Katainen: Täysistunnolta tärkeä neuvottelumandaatti epäreilujen kauppatapojen direktiivin neuvottelujen viimeisteilylle

Tiedote 25.10.18

Julkaistavissa heti

MEP Elsi Katainen: Täysistunnolta tärkeä neuvottelumandaatti epäreilujen kauppatapojen direktiivin neuvottelujen viimeistelylle

Euroopan parlamentin täysistunto hyväksyi mandaatin epäreilujen kauppatapojen direktiivin kolmikantaneuvottelujen aloittamiselle äänin 428 puolesta, 170 vastaan ja 18 tyhjää. ALDE-ryhmän neuvottelijana toimiva MEP Elsi Katainen (kesk.) on tyytyväinen, että tuottajien elintason turvaamisen kannalta tärkeän direktiivin viimeistely voi nyt alkaa.

– Direktiivin toteutuminen tällä vaalikaudella on erittäin tärkeää, jotta epäreilut kauppatavat elintarvikeketjusta kitkevä lainsäädäntö saadaan voimaan jo ennen yhteisten maatalouspolitiikan uudistuksen valmistumista. Näin varmistetaan tuottajien elintason turvaaminen, sillä seuraavan vuosikymmenen maatalousbudjettiin on ehdotettu merkittäviä leikkauksia”, Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen kommentoi suoraan äänestyksestä.

Elsi Katainen on tyytyväinen, että neuvottelupöytään päästään Itävallan johtaman neuvoston kanssa. Näin neuvotteluryhmälle jää kaksi kuukautta aikaa viimeistellä direktiivi ennen joulutaukoa ja EU:n puheenjohtajamaan vaihdosta.

– Itävallan johtaman neuvoston lähestymistapa on lähellä oman ryhmäni ALDE:n ja Suomen linoja, jossa direktiiviltä haetaan minimiharmonisointia ja jäsenmaille annetaan täydet valtuudet mennä omassa lainsäädännössään reilusti EU:ta pidemmälle tuottajan aseman suojaamisessa. Direktiivi antaa vahvan selkänojan myös Suomessa valmisteilla olevalle elintarvikemarkkinalaille,  Katainen päättää.

Lisätiedot:

Elsi Katainen, Euroopan parlamentin jäsen

p. +358 50 512 2362
elsi.katainen@europarl.europa.eu