MEP Elsi Katainen vaatii kunnianhimoisia kirjauksia hallitusohjelmaan elinvoimaisen maaseudun puolesta

Tiedote 10.5.2019
Julkaistavissa heti

MEP Elsi Katainen vaatii kunnianhimoisia kirjauksia hallitusohjelmaan elinvoimaisen maaseudun puolesta

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Kataisen mukaan (kesk. / ALDE ) Suomessa tarvitaan uutta maaseutupolitiikkaa. Ainoana suomalaisena Euroopan parlamentin maatalousvaliokunnassa vaikuttava Elsi Katainen vaatiikin tulevaan hallitusohjelmaan kunnianhimoisia kirjauksia maatalouden ja elinvoimaisen maaseudun puolesta.

– Päätöksiä elinvoimaisen maaseudun puolesta tulee tehdä niin kansallisesti kuin EU – tasolla. Pidän tärkeänä, että elintarvikkeiden viennin edistämiseen satsataan tulevallakin hallituskaudella Food from Finland – ohjelman kautta. Lisäksi EU:ssa on vaikutettava aktiivisesti siihen, että maailman puhtaimmalle ruualle avautuu uusia markkinoita eri puolilla maailmaa, Katainen vaatii.

Kataisen mielestä maatalouden kannattavuutta on parannettava. Hänen mukaan maa- ja metsätaloutta ei saa kuormittaa uusilla kustannuksilla.

– Olen varma siitä, että viljelijöiden tulotason ja maatalouden kannattavuuden parantaminen koituvat kaikkien suomalaisten ja maaseudun parhaaksi, Katainen muistuttaa.

Katainen tahtoo jatkaa aktiivista työtä EU – parlamentissa maaseudun puolesta.

– Tahdon puolustaa puhdasta suomalaista lähellä tuotettua ruokaa, joka on maailman mittakaavassa aina ilmastoteko. Suomen on EU-puheenjohtajuuskaudella ensisijaisen tärkeää saattaa rahoituskehysneuvottelut menestyksellisesti loppuun turvaten Suomen kansalliset edut ja erityispiirteet. Komission rahoituskehysesitykseen verrattuna erityisesti maatalous ja maaseudun kehittäminen tarvitsevat lisää rahaa budjetin sisältä, jotta määrärahat turvataan nykyisellä tasolla. Maatalouden tukitasojen mahdollinen lasku on kompensoitava kansallisella lisärahoituksella, Katainen painottaa.

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen on perjantaina 10.5. EU – vaalikiertueella Etelä-Pohjanmaalla: Ähtärissä, Alavudella, Kuortaneella, Lapualla ja Alajärvellä.

Lisätietoja:
Elsi Katainen
Euroopan parlamentin jäsen
p. 050 – 5122 362