MEP Elsi Katainen von der Leyenille: ”Miten huolehdit, että kasvavien metsävarojen Euroopassa puunkäyttö nähdään ratkaisuna eikä ongelmana”?

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen (kesk./Renew Europe) kysyi EU:n komission puheenjohtajaehdokas Ursula von der Leyenin linjauksia metsienkäytön ja ilmastopolitiikan suhteesta. Von der Leyen on parhaillaan EU-parlamentin kuultavana Strasbourgissa.

”On todella tärkeää, että pyritte kohti hiiletöntä Eurooppaa ja aiotte viedä energia- ja ilmastostrategian maaliin. Komission vuoden 2050 visiossa biotaloudella ja puusta valmistetuilla tuotteilla on iso rooli fossiilitaloudesta luopumisessa. On erittäin tärkeää, että metsien hiilensidonnasta pidetään huolta, ja se toteutuu aktiivisen ja kestävän metsänhoidon kautta, ei puunkäyttöä rajoittamalla.” Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen linjasi täysistunnossa.

Von der Leyen on kertonut aiemmin, että hän esittää valituksi tullessaan seuraavan 100 päivän aikana energia- ja ilmastopolitiikkaan liittyviä lakiesityksiä, joilla EU pyrkii vähentämään hiilipäästöjä 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä ja hiilineutraaliuteen vuoteen 2050 mennessä.

Elsi Kataisen mukaan on mahdollista, että tässä yhteydessä myös metsien käyttöön liittyviä sääntöjä tullaan arvioimaan uudelleen.

”Miten siis huolehditte siitä, että kasvavien metsävarojen Euroopassa puunkäyttö nähdään ratkaisuna eikä ongelmana?”, Katainen kysyi Ursula von der Leyeniltä.

EU-parlamentti äänestää von der Leyenin luottamuksesta tänään klo 18.00. Von der Leyenin valinta edellyttää parlamentin ehdotonta enemmistöä eli vähintään 374 europarlamentaarikon hyväksyntää.

Suoraa lähetystä kuulemisesta voi seurata seuraavilta sivuilta:
https://www.pscp.tv/w/1vOxwqonvmDGB
https://www.europarl.europa.eu/plenary/fi/home.html

Lisätiedot:
Elsi Katainen p. +358 50 5122 362
Euroopan parlamentin jäsen

Pressikuvat