MEP Katainen: Ilmastonmuutos kaipaa ratkaisuja, ei maatalouden syyllistämistä

Euroopan parlamentin jäsenen Elsi Kataisen (kesk./Renew Europe) mukaan ilmastonmuutoksesta on tullut pysyvä kiistelyn aihe maataloudesta, ruuasta ja sen tuottamisesta on puhuttaessa. Kannuksen maaseutumessuilla pitämässään puheessa Katainen toivoi mahdollisuuksia ja ratkaisuja edistävää keskustelua syyllistämisen sijaan.

“Kotimaisen ruoantuotannon tulevaisuus kiinnittyy suuriin kokonaisuuksiin, mutta tänä päivänä yhä vahvemmin ilmasto- ja ympäristökysymyksiin. Tarvittiin järkyttävä Amazonin metsäpalo, joka herätti suomalaisten ja eurooppalaisten tietoisuuden brasialaisen tuontilihanlhan vastustamiseksi. ” Katainen toteaa.

Katainen haluaisi katsoa ilmastokysymystä ennemmin mahdollisuuksien ja ratkaisujen, kuin ylettömän ahdistuksen kautta.

“Syyllistävä ja lamaannuttava ilmapiiri ei hiilinieluja kasvata. Kaikille lienee selvää, että ratkaisuja löytyy suomalaisilta pelloilta varsinkin nurmen osalta sekä hyvin hoidetuista kasvavista metsistä”, Katainen linjaa puheessaan.

Kataisen mukaan kotimaisen ruoantuotannon tulevaisuus on monen tekijän yhtälö, johon vaikuttavat ilmaston ja ympäristön lisäksi EU:ssa ja kotimaassa tehtävät poliittiset päätökset, mutta viime kädessä myös kuluttajien valinnat.

“Voimme kaikki osaltamme ja omalla tavallamme olla vaikuttamassa siihen, että maaseutu ja sen elinkeinot pysyvät ja vahvistuvat, vähintäänkin suomalaisia tuotteita ja alueen palveluja suosimalla. Se on iso osa maauskon uudistumista.” Katainen päättää puheensa.

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen puhui tänään lauantaina 24.8 Ollikkalan maaseutumessuilla Kannuksessa.

 

Lisätietoja:

Elsi Katainen

Euroopan parlamentin jäsen (kesk./Renew Europe)        

‪050 5122362

elsi.katainen@europarl.europa.eu