MEP Katainen sekä ministerit Leppä ja Virolainen keskustelevat elintarvikeviennin mahdollisuuksista

Tiedote 18.1.2019

Julkaistavissa heti

MEP Katainen sekä ministerit Leppä ja Virolainen keskustelevat elintarvikeviennin mahdollisuuksista 

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen järjestää keskustelutilaisuuden elintarvikeviennin mahdollisuuksista perjantaina 25.tammikuuta Eduskunnan Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa.

Tilaisuudessa keskustellaan mahdollisuuksista, joita kauppasopimukset tarjoavat suomalaisten elintarvikkeiden viennille. Katainen toimii mm. kansainvälisen kaupan valiokunnan jäsenenä Euroopan parlamentissa.

– EU:n yhteinen kauppapolitiikka tarjoaa ennen kaikkea mahdollisuuksia vientivetoiselle Suomelle. Suomen ja EU:n on rohkeasti etsittävä uusia markkinoita puhtaalle ruualle. Tällä on suuri merkitys suomalaisille tuottajille ja koko ruokaketjulle. Tuotannon kannattavuutta on saatava parannettua avaamalla uusia markkinoita. EU:n on oltava tässä eturintamassa, Katainen painottaa.

Kataisen mukaan Suomen kannattaa olla aktiviinen EU:n kauppapolitiikassa, sillä EU neuvottelee jatkuvasti uusia sopimuksia kolmansien maiden kanssa sen varmistamiseksi, että tuotteemme ja palvelumme pääsevät uusille markkinoille.

– Kauppapolitiikka elää murroksen hetkiä ja Suomen sekä EU:n tulee pysyä aktiivisena toimijana tällä kentällä. Useimmat EU-maat eivät voisi yksinään olla näin merkittävässä asemassa, siksi Suomen on jatkossakin pysyttävä yhteisessä rintamassa, jotta markkinat viennillemme säilyvät, Katainen korostaa.

Tilaisuudessa puhuvat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen, alivaltiosihteeri Markku Keinänen, MTK:n puheenjohtaja Juha Martila ja ETL:n puheenjohtaja Annika Hurme.  Paneelikeskusteluun osallistuu ruokaketjun toimijoista Esa Wrang  (Food from Finland), Miika Lipiäinen (Kyrö Distillery) ja Niklas Kumlin (Helsingin Mylly).

Lisätietoja:

Elsi Katainen
Euroopan parlamentin jäsen
+358505122362
elsi.katainen@europarl.europa.eu