MEP Kataisen CAP-raportille EU-parlamentin täysistunnon vahva tuki

Tiedote 15.5.2020

Julkaistavissa heti

Euroopan parlamentti on hyväksynyt äänin 549-124 Elsi Kataisen (kesk./Renew Europe) raportin yhteisen maatalouspolitiikan (CAP) siirtymäkauden asetukseen. EU-parlamentilla on nyt kanta lainsäädäntöön, joka määrittää EU:n ruoantuotannon ja maataloustukien säännöt vuosille 2021 ja 2022, ja jonka pohjalta instituutioiden väliset lakineuvottelut voidaan aloittaa.

“EU-parlamentin vahva tuki raportilleni osoittaa, että maataloutta ja ruokasektorin vakautta pidetään arvossa, mikä on erityisen tärkeää nyt kriisioloissa.”, Elsi Katainen kommentoi Pielavedeltä, mistä käsin hän osallistui etäistuntoon.

“Olen huojentunut, että näin suuri enemmistö tuki lainsäädännön neuvottelujen loppuun viemistä vauhdilla. Viljelijät tarvitsevat varmuuden tulevasta, sillä laki tulee voimaan jo alle seitsemän kuukauden päästä. Lopulta vain Vihreiden ryhmä vastusti kolmikantaneuvottelujen aloittamista”, Katainen kertoo.

Neuvottelut EU-asetuksen lopullisesta sisällöstä alkavat Elsi Kataisen vetäminä keskiviikkona 20.5., kun komissio, parlamentti ja Kroatian puheenjohtama jäsenmaiden neuvosto kokoontuvat ensimmäiseen kolmikantaneuvotteluun eli trilogiin.

Lisätiedot ja haastattelut:

Elsi Katainen p. 050 5122362
Euroopan parlamentin jäsen