MEP viikkokirje 1.3.2019

Elsin viikkokirje 1.3.2019

Tervehdys kaikille lukijoilleni!

Brysselissä on vietetty tällä viikolla niin sanottua vihreää viikkoa, jolloin mepeillä on mahdollisuus kiertää kotimaassa.

Viikko alkoi maanantaina Seinäjoelta, jossa tavattavissa oli mm. ministeri Lintilä sekä alueen eduskuntavaaliehdokkaita. Etelä-Pohjanmaalla keskustelua herättivät erityisesti komission leikkaukset maataloustukiin, joita parhaillaan parlamentissa pyrimme torppaamaan. Myös maaseudun elinvoiman lisäämisestä ja paikallisen yritystoiminnan tukemisen mahdollisuuksista käytiin rakentavaa keskustelua. Vaalitunnelma alkaa nousta pikkuhiljaa, mutta paljon on vielä työtä tehtäväksi ehdokkailla ja puolueilla.

Maanantaina matkani jatkui Pirkanmaalle ja Varsinais-Suomeen, jossa osallistuin maaseutuaiheisiin tilaisuuksiin. Kansanedustaja Pertti Hakanen ja Olavi Ala-Nissilä olivat järjestäneet mainiot tilaisuudet omissa maakunnissaan Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa, yhteensä neljässä kunnassa. Tilaisuuksissa käytiin vilkasta keskustelua ruoantuotannon tulevaisuudesta.

Kotimaata kiertäessä esille nousee aina myös kotimaan politiikka, tällä kertaa huoli sotesta. On erittäin tärkeää, että uudistus saataisiin tällä vaalikaudella maaliin. Maakunnissa uudistuksen eteenpäinviemiseen on sitouduttu ja työtä tehty menestyksellä jo vuosia.

Tällä viikolla pääministeri Juha Sipilä julkaisi kirjan Koko Suomen taajuudella. Sain kirjasen Juhalta uunituoreeltaan torstaina puoluehallituksen kokouksen yhteydessä. Kirjassa Sipilä katsoo rohkeasti tulevaisuuteen ja sitä Suomi tarvitsee. Työllisyys ja talous eivät kohene itsestään. Tarvitaan määrätietoisia toimia ja päätöksiä, Keskustalla on olemassa näytöt. Kirjaan kannattaa tutustua.

EU:ssa on tällä viikolla kohistu Brexitistä, jonka toteutumiseen on vain 28 päivää. Britannian pääministeri Theresa May myöntyi ensimmäistä kertaa EU-eropäivän mahdolliseen lykkäykseen, jos erosopimuksen sisällöstä ei päästä brittiparlamentissa sopuun. Uusi takaraja asettuisi mahdollisesti kesäkuun lopulle. Seuraavan kerran brittiparlamentti äänestää Mayn EU:n kanssa neuvottelemasta sopimuksesta 12. maaliskuuta. Eron lykkäys voisi olla järkevä vaihtoehto, jos sopimus jälleen kerran kaatuu alahuoneessa.

Tänään osallistun Kainuun Keskustaan vaalijuhlaan, joka pidetään Kajaanissa. Paikalla on pääministeri ja puolueen puheenjohtaja Juha Sipilä sekä alueen kansanedustaja- ja eurovaaliehdokkaita. Kierrän tulevina viikonloppuina eri puolilla Suomea ja vauhdittamaan omalta osaltani puolueen eduskuntavaalikampanjaa.

Leppoisaa viikonloppua viikkokirjeeni lukijoille!

Ystävällisin terveisin,
Elsi