MEP viikkokirje 30.11.2018

Elsin viikkokirje 30.11.2018

Tervehdys Brysselistä!

Viime viikonloppuna Turussa pidetiin Keskustan puoluevaltuuston kokous, jossa otetettiin startti ensi kevään vaaleihin. Nyt eurovaaliehdokkuuteni on virallista. Viikonlopun viesti oli selkeä, Keskusta on käännettävä voittavaan vaaliasentoon! Turussa asetettiin myös ensimmäiset 11 ehdokasta ensi kevään eurovaaleihin. Meillä on ehdokaslistalla monipuolista osaamista ja on ilo olla osa tätä joukkuetta! Ehdokaslistaa tullaan täydentämään ensi vuoden puolella.

Turusta matkani jatkui Keski-Pohjanmaalle, jossa järjestin maanantaina EU -keskustelutilaisuuksia. Lisäksi vierailin Kaustisella Seppo ja Vesa Paavolan sikalassa ja Kannuksessa Maitokolmion meijerillä. Vierailu Keski-Pohjanmaalle ja tutustuminen paikalliseen maatalousyrittäjyyteen oli kaikin puolin mielenkiintoinen ja antoisa. 

Täysistunnossa kävimme keskustelun Tanskan pääministerin Lars Løkke Rasmussenin kanssa Euroopan tulevaisuudesta. Rasmussenin viesti oli selkeä – EU on hyvä diili: sisämarkkinoiden toimivuus on elinehto kaikille jäsenmaille. Olen tästä samaa mieltä. EU on vahva toimija kansainvälisissä kauppaneuvotteluissa, mikä on viennistä elävälle Suomelle ja kaikille jäsenmaille elintärkeää. 500 miljoonan ihmisen sisämarkkina on vahvempi neuvottelija kuin yksittäinen jäsenmaa.

Keskiviikkona komission hyväksyi vuoteen 2050 ulottuvan “Puhdas maapallo kaikille” energia- ja ilmasto–strategian, mikä on pitkän aikavälin visio ja vastaus siihen, miten EU saavuttaa Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteet. Strategia kattaa käytännössä kaikki yhteiskunnan osa-alueet ja sektorit ja sen keskipisteessä ovat fossiilisten päästöjen vähentäminen. Nyt on tärkeä vaikuttaa, että tässä strategiassa ja sen toimeenpanossa biotalous ja hiilinielut määritellään niin, että Suomen kestävään metsänhoitoon ja luonnonvarojen käyttöön pohjautuva biotalous nähdään kestävänä ratkaisuna ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Olin avaamassa tänään perjantaina Saarijärven Kalmarin kylässä hehtaarin suuruisen navettaa. Oli todella hienoa olla puhumassa modernin, Pohjois-Euroopan suurimman 600 lehmän navetan avajaisissa. Olen suunnattoman iloinen siitä, että Suomessa löytyy osaamista ja intoa tämän kokoluokan hankkeiden luomiseen ja myös näyttämään vaihtoehtoa suomalaiselle perinteiselle perhetila-ajattelulle. Maatalous on paitsi perinteinen mutta myös tulevaisuuden ala. Ruokaturvan vaaliminen kallisarvoinen asia. 

Illalla matkaan Siilinjärvelle, jossa tapaan keskustaväkeä Siilinjärven Keskustan kunnallisjärjestön syyskokouksessa. Huomenna lauantaina tavataan toivottavasti Ylä-Savon Keskustanaisten tapahtumassa Rautavaaran Metsäkartanolla.

Toivotan kaikille leppoisaa viikonloppua!

Ystävällisin terveisin,

Elsi