Europarlamentaarikko Elsi Katainen asettuu ehdolle eurovaaleihin

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen lähtee eurovaaliehdokkaaksi ensi kesän vaaleihin. Pohjois-Savon Keskustan vuosikokous esitti Kataista ehdolle eurovaaleihin toukokuussa.

– Oma piirini esitti toiveen ehdolle asettumisesta, johon olen nyt päättänyt huolellisen harkinnan jälkeen vastata myönteisesti. Työ parlamentissa on ollut innostavaa ja motivoivaa, koska olen kokenut sen tuottavan aitoa konkreettista muutosta poliittiseen päätöksentekoon.

– Työ jatkuu täysillä vielä kevääseen asti. Parhaillaan käynnissä olevia neuvotteluvastuitani ovat mm. jättirekkoja koskeva mittojen ja massojen direktiivi, maaperän seurantaa ja kestokykyä koskeva direktiivi sekä jo loppusuoralla häämöttävät pakkaus- ja pakkausjäteasetus ja ennallistamisasetus, Katainen kuvailee parlamenttityötään.

Katainen aloitti työnsä Euroopan parlamentissa edellisellä kaudella vuonna 2018. Tätä ennen hän toimi kansanedustajana 11 vuotta. Katainen on toiminut mm. Keskustanaisten puheenjohtajana sekä Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana. Nykyään hän toimii myös Kuopion kaupunginvaltuutettuna.

– Nykyiset vastuuni maatalouden ja maaseudun kehittämisen valiokunnan varapuheenjohtajana sekä liikennevaliokunnan jäsenenä ovat tuoneet aitoja mahdollisuuksia vaikuttaa suomalaisten ihmisten ja toimijoiden arkeen ja käytännön elämään. Esimerkiksi merenkulun päästöasetuksessa sain neuvoteltua Suomelle elintärkeän poikkeuksen koskien talvimerenkulkua. Onnistuin myös esimerkiksi ennallistamisasetuksen väännöissä saamaan parlamentin enemmistön tuen Suomelle keskeisiin kysymyksiin, kuten turvemaiden pakollisen vettämisen poistamiseen, Katainen kertoo.

– Tämä kausi on tuonut aiempaa merkityksellisemmäksi sen, miten tärkeää laadukas ja oikea-aikainen vaikuttaminen Brysselin pöydissä on. ”Brysselin pelikirjan” hallinta ja verkostot ovat meppivuosieni aikana vahvistuneet niin, että uskon pystyväni antamaan vielä enemmän maamme edunvalvonnalle tulevaisuudessa, hän tiivistää.

Europarlamentaarikko kertoo, että tulemme kohtaamaan vääntöjä EU:n budjetista, koheesiopolitiikasta, maatalous- ja metsäpolitiikasta, ilmastotoimista sekä EU:n laajentumisesta. Hän luonnehtii olevansa todella motivoitunut työskentelemään näissä muuttuvissa ja haastavissa oloissa myös jatkossa.

Euroopan parlamentin vaalit käydään 9. kesäkuuta 2024.

Lisätietoja:

Elsi Katainen
MEP, Euroopan parlamentin jäsen
+358 50 5122 362
[email protected]

Elsi Katainen
MEP, Euroopan parlamentin jäsen
+32 (0) 2 28 45361
[email protected]