Mitta- ja massadirektiivin webinaari

Tervetuloa keskustelemaan mitta- ja massadirektiivistä tiistaina 24.10. kello 10.00-12.00 (Suomen aikaa) järjestämääni webinaariin.

Tilaisuudessa kuullaan myös liikenne- ja viestintäministeriön eritysasiantuntija Elisa Vornasen alustus direktiivin uudelleentarkastelun pääkohdista ja Suomen kannasta.

Euroopan komissio julkaisi 11.7.2023 osana EU:n vihreää rahtipakettia ehdotuksen mitta- ja massadirektiivin uudelleentarkastelusta. Ehdotukseen voi tutustua täältä. Ehdotus määrittää rekkojen enimmäismittoja ja -massoja. Sitä viedään eteenpäin Euroopan parlamentissa liikenne- ja matkailuvaliokunnan johdolla, jossa toimin ryhmäni neuvottelijana.

Direktiivin päätavoitteina on tierahtiliikenteen viherryttäminen, harmonisaatio sekä täytäntöönpanon parantaminen. Uudelleentarkastelu on syrjäiselle ja harvaan asutulle Suomelle ratkaisevan tärkeä, sillä Suomessa on jo pitkään ajettu painavammilla, korkeammilla ja pidemmillä, niin sanotuilla jättirekoilla. Ajoneuvojen enimmäispituudet ja- painot sekä säännöt rajat ylittäville kuljetuksille ja intermodaali- ja nollapäästöisille kuljetuksille tulevat vaikuttamaan rahti- ja logistiikkasektoriin vahvasti. Tämän vuoksi eri sidosryhmien näkemyksien kuuleminen on minulle tärkeää.

Ilmoittautuminen webinaariin on päättynyt!

Tilaisuus järjestetään Webex-sovelluksessa, joka toimii selaimen kautta. Osallistumislinkki kokoukseen lähetetään sähköpostitse lähempänä tilaisuutta. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli haluat pitää organisaatiosi puheenvuoron (max 5 min, yksi puheenvuoto per organisaatio) tilaisuuden Tour de Table -osiossa. Puhujajärjestyksestä ilmoitetaan puhujille ilmoittautumisajan jälkeen. Tilaisuus on julkinen ja kutsua voi välittää eteenpäin asiasta kiinnostuneille.

Lisäkysymyksissä voitte olla sähköpostitse yhteydessä Kristiina Oinoseen ([email protected]).

Ohjelma:

10.00 Tilaisuuden avaus: Mitta- ja massadirektiivin käsittelyn tilanne EU-parlamentissa, europarlamentaarikko Elsi Katainen

10.10 Ehdotuksen keskeinen sisältö ja Suomen kanta, liikenne- ja viestintäministeriön eritysasiantuntija Elisa Vornanen

10.20 Tour de Table, sidosryhmien puheenvuorot, max 5 min per organisaatio

11.45 Yhteenveto

12.00 Tilaisuus päättyy

Ystävällisin yhteistyöterveisin,

Elsi Katainen

Elsi Katainen
MEP, Euroopan parlamentin jäsen
+32 (0) 2 28 45361
[email protected]