Tuuliset ajat vaativat vakaata johtajuutta

Meppien yhteiskirjoitus 23.1.2024

Me suomalaiset olemme onnekkaassa asemassa, sillä saamme valita valtionpäämiehen monista hyvistä ehdokkaista vapailla demokraattisilla vaaleilla. Maailmanpolitiikan haasteiden kasvaessa on erittäin tärkeää, että valittavalla presidentillä on monipuolinen ja syvällinen perehtyneisyys ja omakohtainen kokemus kansainvälisen politiikan tilasta ja tulevaisuuden näkymistä.

Olli Rehnin menestys EU:n vaativimmissa tehtävissä komission varapuheenjohtajana ja meppinä ovat koulineet hänestä yhden johtavista eurooppalaisista. Hänen neuvottelutaitonsa EU:n laajentumisasioissa ja historiallisen vaikeassa finanssikriisissä saavat kiitosta läpi Euroopan.

Euroopan kohdatessa sekä turvallisuuteen että talouteen liittyviä suuria haasteita, on tavattoman tärkeää, että Suomen presidenttinä ulko- ja turvallisuuspolitiikan johdossa on henkilö, jonka tiedot ja taidot on tunnustettu erinomaisiksi juuri näissä.

Presidentti on myös arvojohtaja, jonka näkemyksille voi olla tilaa, vaikka sisäpolitiikka ei toimivaltaan kuulukaan. Ollin perehtyneisyys oman maan asioihin kansanedustajana, ministerinä ja Suomen Pankin pääjohtajana on saanut suurta arvostusta kansalaisten keskuudessa. Olli tunnetaan vakaana, varmana, luotettavana sekä esiintymiskykyisenä johtajana ja reservin upseerina.

Voimme luottavaisin mielin suositella Olli Rehnin valintaa Suomen seuraavaksi presidentiksi.

Euroopan parlamentin jäsenet

Elsi Katainen (kesk./Renew Europe)
Mauri Pekkarinen (kesk./Renew Europe)
Nils Torvalds (rkp./Renew Europe)

Elsi Katainen
MEP, Euroopan parlamentin jäsen
+32 (0) 2 28 45361
[email protected]