Katainen tavoittelee työlleen jatkoa EU-parlamentissa

Tiedote 25.11.2018

Julkaistavissa heti

Katainen tavoittelee työlleen jatkoa EU-parlamentissa

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen tavoittelee työlleen jatkoa. Keskustan puoluevaltuusto nimesi sunnuntaina ensimmäiset eurovaaliehdokkaat ensi toukokuun eurovaaleihin.

– Haluan jatkaa vahvaa vaikuttamistyötä suomalaisten parhaaksi Euroopan parlamentissa. Työ on ollut innostavaa ja merkityksellistä, Euroopan parlamentissa voi vaikuttaa suomalaisten hyvinvointiin, koko maan ja Euroopan kilpailukykyyn ja eri alueiden pärjäämiseen, Katainen vakuuttaa.

Katainen on päässyt varsin nopeasti kiinni merkittäviin tehtäviin ainoana suomalaisena meppinä maatalous- ja aluekehitysvaliokunnassa. Katainen toimii myös kansainvälisen kaupan valiokunnan jäsenenä.

– Vastuulliset tehtävät ovat osoittaneet konkreettisella tavalla sen, että Euroopan parlamentissa pystyy toimimaan suomalaisten luonnonvarojen, ruokaketjun ja metsätalouden parhaaksi. Pidän tärkeänä, että EU:n aluepolitiikalla tuetaan jokaisen alueen kasvua ja kehitystä. Vahvat ulkosuhteet ja yhteinen kauppapolitiikka taas luovat elinvoimaa ja kilpailukykyä koko Euroopalle. Näiden puolesta tahdon tehdä töitä, oma aktiivisuus ja verkostoituminen ovat avainasemassa vaikuttamistyössä, Katainen painottaa.

Kataisen mukaan EU:n on oltava suuri suurissa asioissa.

– Ilmastonmuutoksen, pakolaiskysymysten ja turvallisuusuhkien ratkaiseminen edellyttää suuremman yhteisön voimaa ja yhteistä arvopohjaa. EU on oltava ihmisiä, ei jättimäistä hallintoa varten, Katainen alleviivaa.

Katainen aloitti työt Euroopan parlamentissa maaliskuussa. Tätä ennen hän toimi kansanedustajana yli kymmenen vuotta. Katainen on toiminut mm. Keskustanaisten puheenjohtajana sekä Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana.

Lisätietoja:

Elsi Katainen

Euroopan parlamentin jäsen

+358 50 512 2362

elsi.katainen@europarl.europa.eu