Timmermansin kirjallinen vastaus MEP Kataiselle: EU:n komissiosta selkänojaa puurakentamiselle

Tiedote 14.5.

Julkaistavissa heti

– Puunkorjuutuotteiden hiilijalanjälki on pienempi kuin useimmilla muilla rakennusmateriaaleilla, etenkin silloin, kun ne ovat peräisin kestävästi hoidetuista metsistä”, toteaa Euroopan komission varapuheenjohtaja ja ilmastokomissaari Frans Timmermans europarlamentaarikko Elsi Kataisen (kesk./Renew Europe) kirjalliseen kysymykseen.

– Timmermansin vastaus antaa toivoa, että EU:n komissio näkee sittenkin biotalouden ja puurakentamisen merkityksen ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tämä on Suomelle tärkeä ja arvokas linjaus, sillä meidän bio- ja metsätaloutemme nojaavat kestävään metsänhoitoon”, Elsi Katainen linjaa.

Katainen jätti Euroopan komissiolle kirjallisen kysymyksen, kun sen julkaisemasta Vihreän kehityksen ohjelmaa (Green deal) koskevasta tiedonannosta puuttuivat biotalous ja puurakentaminen. Green dealista vastaava komissaari Timmermans toteaa vastauksessaan, että kestävällä ja kiertotalouteen perustuvalla biotaloudella on keskeinen asema EU:n ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

Kataisen mukaan Green Dealissa biotalouden ja kestävän metsänhoidon puolustamisessa riittää töitä jatkossakin:

– Tulevat Green Dealin aloitteet biodiversiteetti- ja metsästrategiasta LULUCF:n päivitykseen näyttävät, millaiseksi EU-komission metsälinja muodostuu, ja huolia on edelleen ilmassa. EU:ssa pitää nyt vaikuttaa kaikilla rintamilla, jotta meidän kestävään metsänhoitoon ja käyttöön perustuva mallimme saa täyden tuen, Katainen päättää.

EU:n komission johtavan varapuheenjohtaja Frans Timmermansin kirjallinen vastaus Kataiselle on julkinen ja luettavissa täällä: https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2020-000438_FI.html

Lisätiedot:

Elsi Katainen

Euroopan parlamentin jäsen +358 50 5122362